Samen streven naar de perfectie
Software ontwikkeling voor Windows® en consultancy


overzicht links rechts

Technisch

Het pakket draait op PC, MAC en elke tablet (Android, iPad of Windows tablet via een gratis app installatie vanop de respectievelijke online stores) De programmacode is ontwikkeld in Visual C++.

Webserver in datacenter

MyRo beschikt over een webserver in een datacenter die uitsluitend dient voor het transport van de puntenboekjes en het online raadplegen van de resultaten. De puntenboek bestandjes worden tranparant voor de gebruiker, via 1 muisklik ernaar upgeload en ervan gedownload. U kan MyRo Puntenboek desgewenst ook gebruiken zonder Internet integratie.

Centrale computer op school met alle gegevens

Het pakket gebruikt een databank, lokaal op school, om alle invoer- en puntengegevens centraal te kunnen bewaren. Deze databank staat op de zogenaamde centrale puntencomputer. Op de harde schijf van deze computer staat voor elke leerkracht ook een bestandje dat zijn puntenboekje bevat. Tijdens het gebruik van het puntenboekje op school, wordt er enkel bij het openen en het bewaren contact gelegd met de databank en dus niet bij het intikken van gegevens. Op die manier reageert het puntenboekje heel performant.

Netwerk

Wanneer een leerkracht zijn puntenboekje bewaart op deze centrale computer of een computer die ermee verbonden is via een netwerk, wordt zijn bestand bewaard en worden alle punten ook bewaard in de centrale databank. De automatische downloadprocedure die op school draait, zorgt er ook voor dat de puntenboekjes die gedownload werden van de MyRo webserver in een datacenter, verwerkt worden, zodat de gegevens in de databank terechtkomen.

Op elke PC, zowel thuis als op school kunnen op elk moment up to date klasoverzichten geraadpleegd worden.

Losstaande PC's op school

Indien er geen netwerk beschikbaar is, kan elke PC op school gebruikt worden om punten in te voeren. Het puntenboekje wordt dan tijdelijk gedownload van Internet en terug upgeload of aangeboden door de leerkracht op USB-stick.

Thuis

Bij het eerste gebruik van de software wordt deze vanop Internet of indien nodig vanop USB-stick heel eenvoudig geļnstalleerd op de thuisPC(s). Het verzenden naar Internet of indien gewenst bewaren op een USB-stick gebeurt met 1 klik op het einde van de sessie.

Opmerkingen en vragen zijn steeds welkom. Stuur ons een boodschap